COFFEE SKILLS PROGRAM
O Specialty Coffee Association είναι ένα μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες του καφέ, από καλλιεργητές έως barista σε όλο τον κόσμο.
To CSP (Coffee Skills Program) χορηγείται από τον SCA και διδάσκεται αποκλειστικά και μόνο από ASTs (Authorized SCA Trainers) προσφέροντας εκπαίδευση για όλα τα στάδια της επαγγελματικής σας πορείας.
Coffee Skills Program
Γνώσεις για όλα τα στάδια της επαγγελματικής σας καριέρας.
Η βιομηχανία του specialty coffee εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία και ο SCA είναι εδώ για να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε το πάθος σας και να αναπτύξετε τις ικανότητές σας.
Το Coffee Skills Program (CSP) σας επιτρέπει να επιλέξετε την κατεύθυνση που ανταποκρίνεται καλύτερα στα ενδιαφέροντά σας και τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
6
Ενότητες
3
Επίπεδα
1
Δίπλωμα
Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 διαφορετικές ενότητες: η πρώτη, εισαγωγική ενότητα (Introduction to Coffee), διατίθεται μόνο σε ένα επίπεδο, ενώ υπάρχουν οι επιπλέον πέντε ενότητες: Barista Skills, Brewing, Green Coffee, Roasting και Sensory Skills.
Οι πέντε αυτές ενότητες διαβαθμίζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε ανάλογους πόντους. Μπορείτε να επιλέξετε την ενότητα που σας ενδιαφέρει, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όταν θα συγκεντρώσετε 100 πόντους, θα σας απονεμηθεί το SCA Coffee Skills Diploma.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ
«Η εισαγωγή στον καφέ» είναι ένα ιδανικό μάθημα για όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα στη βιομηχανία του καφέ ή όποιον ενδιαφέρεται για το υπέροχο αυτό ρόφημα. Χαρτογραφεί την πορεία του καφέ από τον τόπο προέλευσής του στην Αιθιοπία μέχρι το κύριο αγαθό που εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο απολαμβάνουν σήμερα. Από την καλλιέργεια των «κερασιών», τη ξήρανση,το καβούρδισμα , την παρασκευή και τέλος την κατανάλωση, η ενότητα αυτή μελετά τη διαδικασία παραγωγής καφέ. Το μάθημα διαρκείας 12 ωρών περιλαμβάνει «δοκιμή δειγμάτων καφέ(coffee cupping)» το οποίο σάς επιτρέπει να γευτείτε τα διάφορα αρώματα καφέ που προσφέρονται.
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡΙΣΤΑ
Η ενότητα «Δεξιότητες μπαρίστα» αφορούν άτομα που επικεντρώνονται στις κύριες δεξιότητες που απαιτούνται για τη ρύθμιση της μηχανής άλεσης, την παρασκευή espresso και αφρού καθώς και γάλακτος για cappuccino. Η ενότητα αυτή σας επιτρέπει να κατανοήσετε καλύτερα τον ίδιο τον καφέ να βασιστείτε στις πρακτικές σας δεξιότητες για την παρασκευή γάλακτος και τον τύπο latte, καθώς την υγιεινή και ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και την επιχειρηματικότητα.
Επίπεδα:
Foundation (βασικό)
Intermediate (μεσαίο)
Professional (επαγγελματικό)
BREWING FOUNDATION
Μάθετε για τις διάφορες μεθόδους εκχύλισης του καφέ και τις παραμέτρους που επηρεάζουν την ποιότητα. Η ενότητα brewing προσφέρει πρακτική εκμάθηση στην αξιολόγηση των προφίλ αλέσματος, τις μεθόδους εκχύλισης, τη μέτρηση της έντασης ενός καφέ και τη χαρτογράφηση μιας αποτελεσματικής εκχύλισης.
Επίπεδα:
Foundation (βασικό)
Intermediate (μεσαίο)
Professional (επαγγελματικό)
KOFI SEMINARS
The Kofi Seminars are founded on our yearlong knowledge and experience in the field of coffee, their structure offering practical knowledge in roasting and the specialized preparation of beverages.
Latte art basic level
This seminar offers insight into the basic principles of coffee-based latte art and its historical evolution until the present.
LATTE ART advanced LEVEL
This seminar offers insight into various techniques and combinations towards complex latte art creations.